SICILIJA   (Autobus)

Sicilija, najveće i najživopisnije italijansko ostrvo se zbog svoje kulturne raznolikosti može uporediti sa čitavim kontinentom. Klasični grčki hramovi, normanske katedrale i barokne palate čine ostrvo svojevrsnim muzejom istorije stilova. Snažan kontrapunkt predstavlja priroda sa dramatičnom stenovitom obalom i najvišim vulkanom u Evropi. Obale Sicilije zapljuskuju Jonsko i Tirensko more. Sicilija neprestano očarava posetioce arhajskom lepotom, koju nisu uspeli da unište ni zemljotresi, ni erupcije vulkana, ni ljudska sila.

Cenovnik

U ukupnoj ceni aranžmana iskazanoj u tabeli su sadržani administrativni troškovi, troškovi rezervacije i ako su predvidjeni programom, troskovi transfera.

Smeštaj

Cene aranžmana po osobi izražene u evrima (€)
Legenda kapaciteta:
 • nema podataka
 • nema kapaciteta
 • do 2 mesta ili do 2 sobe
 • više od 2 mesta ili više od 2 sobe
Legenda tipova usluga:
 • AI - All Inclusive
 • NA - najam
 • ND - noćenje sa doručkom
 • PA - pun pansion
 • PCT - paket
 • PP - polupansion
 • UAL - Ultra All Inclusive

Napomene

 • Uključeno u cenu

  • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja
  • smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi jednog noćenja sa doručkom u hotelu 3* van centra u Rimu, tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Djardini Naksosu, jedno noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Napulju
  • obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.
 • Nije uključeno u cenu

  • Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih),
  • fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike
  • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 4* - 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* - 4 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela, gradsku komunalnu taksu u Đardini Naxosu: za hotel sa 3* - 1,5 € dnevno po osobi i plaća se na recepciji hotela, gradsku komunalnu taksu u Napulju za hotele sa 3* - 3,5 € dnevno po osobi, plaća se na recepciji hotela,
  • individualne troškove i ostale nepomenute troškove.

Program putovanja

 • 1. DAN putovanja ( 10.10.- sreda ): BEOGRAD - RIM

  • Sastanak grupe u 14.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). u 15.00 h. Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.
 • 2. DAN ( 11.10- četvrtak ): RIM

  • Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Koloseum, Trg Venecija, Trg Republike, Via Veneto, Kampidoljo, Trg Barberini, Crkva Sv. Petra, Tvrdjava Sv. Andjela... Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti i razgledanja. NOĆENJE.
 • 3. DAN (12.10.- petak ): RIM -VATIKAN - REDJO DI KALABRIJA (VILA SAN GIOVANNI)

  • DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima i čuvenoj Sikstinskoj kapeli: Izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Perudjina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelandjela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. Oko 20.00 h je predvidjen polazak za Siciliju. Nocna voznja kroz Italiju.
 • 4. DAN (13.10.-subota): REDJO DI KALABRIJA (VILA SAN GIOVANNI)-MESINA –TAORMINA - DJARDINI NAKSOS

  • Dolazak u luku Villa San Djovani. Ukrcavanje na trajekt i plovidba do sicilijanskog grada Mesine. Iskrcavanje i vožnja do Taormine dolazak u jedno od najlepših letovališta , poseta gradu uz obalu Jonskog mora bogatog zaostavštinom grčkih kolonista (čuveno grčko-rimsko pozorište) i srednjevekovnih žitelja (Palazzo Santo Stefano), šetnja gradom koji je inspirisao tvorca Ljubavnika Lady Chatterly, a u čijem zaleđu je moćna Etna. Slobodno veme za šetnju i uživanje u lepotama ovog letovališta. U dogovoreno vreme polazak za Djardini Naxsos. Smeštaj u hotel (posle 15.00 h prema hotelskim pravilima) . NOĆENJE.
 • 5. DAN (14.10.-nedelja): DJARDINI NAKSOS -ETNA –KATANIJA - DJARDINI NAKSOS

  • DORUČAK. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni obilazak Etne i Katanije. Polazak autobusa do čuvenog vulkana Etne. Odlazak na najviši aktivni vulkan Evrope : Etna (3300+m) - Po dolasku autobusa do ugašenog (pod) vulkana Monte Silvestre (cca 1900m) obilazak i fotografisanje kratera. Slobodno vreme ili mogućnost individualnog nastavka prema vrhu Etne žičarom (doplata za žičaru na licu mesta-prijava kod vodiča zbog dogovora oko satnice). (Napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). U dogovoreno vreme u odnosu na informacije dobijene od vodiča polazak za drugi po veličini grad Sicilije Kataniju-(grad sa jedinstvenom mešavinom uticaja brojnih kultura koji su se preplitali kroz istoriju),dočekaće Vas prostrani Katedralni trg sa impresivnom fasadom, Katedrala svete Agate, brojne barokne palate, autentični Rimski Teatar, Crkva svetog Franje i Crkva svetog Nikole. Opustite se i uživajte u atmosferi ovog grada. Povratak u Djardini Naxsos. U poslepodnevnim satima odlazak na fakultativni izlet do pravih italijanskih sela Forza d Agro i Savoka Obilazak Katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu su snimane scene iz čuvenog filma Kum. NOĆENJE.
 • 6. DAN (15.10.- ponedeljak ): PALERMO – MONREALE - DJARDINI NAKSOS

  • Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Monreale i Palermo . Vožnja kroz srce Sicilije i dolazak u Monreale . Po dolasku poseta katedrali čuvenoj po živopisnim Vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska nastavak puta ka Palermu i poseta sicilijanskoj prestonici, Palermu. Opčiniće Vas kulturno istorijsko bogatstvo ovog grada starog preko 2700. godina. Dočekaće vas Normanska Palata, raskošna Katedrala iz XII veka, a potom i živa atmosfera starog Trga Quattro Canti, videćete Crkvu Martorana na trgu Pretoria na kome se nalazi i fontana Pretoria, Crkva svetog Dominika, Teatar Masimo. Slobodno vreme po dogovoru. Povratak u hotel . NOĆENJE.
 • 7. DAN (16.10. -utorak): DJARDINI NAKSOS –MESINA – NAPULJ

  • Doručak. Napuštanje hotela i nastavak putovanja do Mesine. Ukrcavanje na trajekt i vožnja do Napulja . Dolazak u Napulj u poslepodnevnim satima. Panoramski obilazak grada: luka, Castel d’Uovo, Castel Nuovo, Gradska kuća, galeija Umberto I, Opera, Kraljevska palata... Smeštaj u hotel. NOĆENJE.
 • 8. DAN (17.10.- sreda) NAPULJ – KAPRI - BEOGRAD

  • DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za ostrvo Kapri (napomena: odlazak na ostrvo Kapri zavisi od vremenskih uslova, obavezna rezervacija prilikom uplate aranžmana), smešteno na južnoj strain Napuljskog zaliva , ostrvo koje je još od rimskih vremena bilo čuveno po svojim lepotama, inspiracija mnogih umetnika slikara, pesnika, glumaca, pa s toga ne čudi što privlači turiste iz čitavog sveta. Nakon obilaska povratak u Napulj i slobodno vreme do polaska za Srbiju. Oko 20.00 h predvidjen polazak za Beograd. Noćnja vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.
 • 9. DAN (18.10. -četvrtak ): BEOGRAD

  • Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u poslepodnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). NAPOMENA ZA POLAZAK AUTOBUSA Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce) , bez nadoknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika Argus Toursa, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 45 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu, obezbeđenu od strane Argus Toursa, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 180 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.
 • USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

  • Celokupan iznos aranžmana do 9 mesečnih rata za korisnike VISA, MASTER i AMERICAN EXPRESS kreditnih kartica INTESA BANKE ili VISA, MASTER I DINA kreditnih kartica Komercijalne banke - isključivo u agenciji Argus Tours, ili 109 € po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aranžmana podleže promeni.
 • OSIGURANJE:

  • Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja u agenciji u iznosu 1008 din. sa osiguranom sumom do 25.000 EUR, za državljane Republike Srbije i strane državljane sa prebivalištem u Srbiji bez ograničenja starosnih granica, u vidu medicinske asistencije po uslovima Uniqa osiguranja (Milutina Milankovica 134 Beograd ) – osnovno osiguravajuće pokriće (obaveštenja i uputstva u vezi sa osiguranjem sadržana su u uslovima Uniqa osiguranja, koji su Vam na raspolaganju već prilikom uplate aranžmana). U slučaju zdravstvene intervencije (pozvati broj 011/36 36 955 centra za pomoć Uniqa osiguranja).
 • FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama):

  • Vatikanski muzeji – 40 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak do muzeja gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji. Etna i Katanija -25 €, žičara na vulkanu Etna (povratna karta) – oko 70 €, Sicilijanska sela -20 €, Palermo i Monreale 40 €, Ostrvo Kapri (povratna karta) - 40 €, žičara do centralnog trga na Kapriju (jedan pravac) – oko 1.2€. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Turismo Italia.
 • POPUSTI I DOPLATE:

  • Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT i doplata iznosi za sve hotele 95 €. Dete od 0-11,99 u pratnji dve punoplatezne osobe ostvaruje popust od -20 €. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. Prva promena po vec zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.
 • NAPOMENE:

  • U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. VAŽNO: Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u zemlje EU moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana ulaska na teritoriju EU. Molimo putnike da vode računa o važnosti putnih isprava, naročito dečijih. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,...... ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta i servisa hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta Argus Tours ne može imati uticaja. Važno obaveštenje - Obaveštavaju se putnici, s`obzirom na postojeću situaciju, uzrokovanu kretanjem velikog broja migranata i vanrednim nepredvidivim okolnostima na pojedinim graničnim prelazima, granični prelaz ili pak zemlja tranzita mogu biti promenjeni, u odnosu na ono što je navedeno u programu putovanja, u zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: - Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Napomena za raspored sedenja :Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog.
 • NAPOMENA ZA SMEŠTAJ:

  • RIM: Hoteli 3* van centra grada - Hotel Park Blanc et Noir 3* - (Hotelski kompleks koji se sastoji iz više zgrada), Hotel Domus Pacis Torre Rossa Park 3* , Hotel Consul 3*, Hotel Jonico 3*, Hotel Cristoforo Colombo 4* ili Hotel Regent 4* se nalaze van centra grada, u blizini autobuske stanice kojom se u konekciji sa metro linijom za oko tridesetak minuta stiže do centra Rima. Poseduje recepciju, restoran, bar. Smeštaj je u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, ili apartmanima(u zavisnosti od raspolozivosti kapaciteta). Sve sobe imaju TWC, TV, klimu. Doručak je kontinentalni. Više informacija na www.parkhotelblancetnoir.com; www.domuspacistorrerosapark.it; www.hotelconsulroma.it; www.hoteljonico.it; www.hotelcolomboroma.it; www.hotelregentroma.com DJARDINI NAKSOS – Hotel Baia degli Dei 3*Hotel Villa Linda 3* Hotel Alexander 3* Hotel Nike 4* Hotel Kalos 3* Hotel Tysandros 3* ili slicni . Sve sobe imaju TWC, TV. Doručak je kontinentalni . Više informacija na http://www.hotelbaiadeglidei.it/ http://www.hotelvillalinda.it/ http://www.hotel-alexander.eu/ (http://www.chincherinihotels.com/index.cfm/en/Sicily/giardini-naxos-hotel-nike/ (http://www.chincherinihotels.com/index.cfm/en/Sicily/hotel-kalos-taormina-giardini-naxos/ ) (https://www.hoteltysandros.it/ NAPULJ - Hotel San Paolo 4* -- Hotel se nalazi u širem centru Napulja u blizini stanice gradskog prevoza, odakle se lako može stići do centra grada. Sve sobe imaju TWC i TV. Doručak je kontinentalni. www.hotelsanpaolonapoli.it Napomena za smeštaj: Tačno ime hotela znaće se 2 dana pre puta o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni. Putnici će biti u obavezi da dodju da promene ugovor o putovanju i dobiju novi ugovor sa tačno navedenim imenom hotela. Putnici će biti smešteni u jednom od navedenih hotela ili sličnom.
 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours, kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja-Uniqa osiguranje .

  • ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA.

Vrh stranice