KRAJOLIK VUKA STEFANOVICA KARADZICA 2021   (Autobus)

"Ja sam se u Srbiji rodio i uzrastao, i zato mi se čini da na svijetu nema lepše zemlje od SRBIJE ni ljepšeg mesta od TRŠIĆA... Ne brini ti, moj brajko, hoće li narod propasti ili neće, nego radi ono što si ti kadar! Pa ako svaki uradi onoliko koliko je kadar, neće narod nikad propasti".

Vuk Stefanović Karadžić

Cenovnik

PO JEDINSTVENOJ PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU: AERODROMSKE TAKSE, PREVOZ, SMEŠTAJ, TRANSFER I SL.

Smeštaj

Legenda kapaciteta:
 • nema podataka
 • nema kapaciteta
 • do 2 mesta ili do 2 sobe
 • više od 2 mesta ili više od 2 sobe
Cene aranžmana po osobi izražene u dinarima (rsd)
datum od - do 01.05.
01.05.
KRAJOLIK VUKA STEFANOVIĆA KARADŽIĆA
Bez nocenja (N)
Odrasli 2229
dodatni krevet 2229
I dete 0-12 2007
Bez nocenja Promo (N)
Odrasli 2129
dodatni krevet 2129
I dete 0-12 1917
Legenda tipova usluga:
 • AI - All Inclusive
 • NA - najam
 • ND - noćenje sa doručkom
 • PA - pun pansion
 • PCT - paket
 • PP - polupansion
 • UAL - Ultra All Inclusive

Napomene

 • Uključeno u cenu

  • Vanlinijski prevoz minibusom ili autobusom( visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, posetu manastiru Tronoša, posetu etno kompleksu Tršić, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.
 • Nije uključeno u cenu

  • individualne troškove, ručak u etno selu Sunačana reka.

Program putovanja

 • PROGRAM PUTOVANJA:

  • - Beograd: sastanak grupe u 07.15h sa dogovorenog mesta (o mestu sastanka grupe, putnici će biti naknadno obavešteni, a najkasnije 48h pre predviđenog polaska). Predviđeno vreme polaska u 08.00h. - Vožnja do MANASTIRA TRONOŠA, u kome je Vuk Stefanović Karadžić učio prva slova. Izgradnja manastira vezuje se za kralja Dragutina, a završila ga je njegova žena Katarina. Glavna manastirska crkva posvećena je Vavedenju Presvete Bogorodice. Tokom turskog perioda manastir je više puta rušen i na kraju spaljen, da bi ga obnovio knez Miloš Obrenović. Za sam manastir vezan je jedan od najlepših običaja: Ratarske sveće, koji nije prekinut ni u najtežim danima ovog kraja. Manastirsko imanje krasi i česma koju su prema legendi sagradili Jug Bogdan i Devet Jugovića. - Nakon obilaska put nastavljamo do etno kompleksa Tršić – rodnog mesta velikog reformatora srpskog jezika i jednog od prvih kulturnih diplomata svoga vremena – Vuka Stefanovića Karadžića. Očuvanje ove zelene sredine umnogome ima veze baš sa Tršićem i predstavlja jedno od najlepših prirodnih predela Srbije. Čitav kraj sa ukupno 35 razbacanih drvenih kućica povezanih malim stazama u kojima možete prošetati prošlošću, zaštićen je zakonom i nosi titulu muzeja na otvorenom. Predivan ambijent čuva Memorijalni muzej i rodnu kuću Vuka Stefanovića Karadžića, vajat, kačaru, ambar. Ovo etno selo prošireno je 1964 god. velikim amfiteatrom i pozornicom, a u cilju održavanja godišnje manifestacije koja je postala jedan od najvećih kulturnih događaja u Srbiji – „Vukov Sabor“. - Po zavšetku obilaska put nastavljamo ka Loznici i Banji Koviljači, gde ćemo posetiti etno selo Sunčana Reka koje se prostire na obali reke Drine, ispod planine Gučevo. “Seoce k`o nekad” sačinjava pet kućeraka koje imaju muzejsku vrednost s obzirom da pokazuje način života u starom srpskom selu. Inspiraciju za neke od najlepših scena u ovom prelepom ambijentu pronašao je i naš poznati reditelj Zdravko Šotra. U ovoj jedinstvenoj oazi za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju napravićemo pauzu za odmor, ručak i individualne aktivnosti. Povratak za Beograd u večernjim satima.
 • NAČIN PLAĆANJA:

  • prilikom rezervacije 50% od ukupnog iznosa, ostatak do pune cene najkasnije 10 dana pred početak putovanja ili u 2 jednake mesečne rate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije. Promotivna cena je za rezervacije i uplate u celosti. Broj mesta po promo ceni je ograničen. Ne postoji mogućnost plaćanja putem potvrde o zamenskom putovanju.
 • POPUSTI I DOPLATE:

  • SOPSTVENI PREVOZ: Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. POPUSTI za decu: Deca do 12 godina ostvaruju popust od 10% na cenu aranžmana. DOPLATE: Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd.) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora već podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.
 • NAPOMENE:

  • U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. U slučaju zakonske restrikcije popunjenosti sedišta prevoznog sredstva, cena aranžmana je podložna promeni.UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. VAŽNO: Za organizovani izlet nije obezbeđena zaštita u pogledu garancija putovanja.(član 79. stav 2. i član 86. Stav 4. Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Napomena za raspored sedenja: Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog i na njega nije moguće uticati.
 • VAŽNO:

  • Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati. Imajući uvidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid -19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predvidjena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju i na mogućnost nastupanja nepredvidjenih situacije, i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predvidjenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja (kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja). U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.U slučaju da putnik nije u mogućnosti da započne putovanje zbog bolesti izazvane virusom Covid-19, primenice se odredbe OUP-a čl. 11.
 • ...

  • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours. ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS.

Vrh stranice