KAPADOKIJA / ANKARA (Avion)

O destinaciji

Opis

  HIT PONUDA!    

PO JEDINSTVENOJ PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU

 AVION + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + SMEŠTAJ

OBILASCI PREMA PROGRAMU  UKLJUČENI U CENU!

 

 

 

Argus Tours Vas vodi u nezaboravnu Kapadokiju! Da li ste znali da je pre tri ili četiri miliona godina serija vulkanskih erupcija potresla čitavo Centralno Anatolijsko područje, stvarajući mesto danas poznato kao Kapadokija; ili da se ovde nalazi više od 2000 crkvi isklesanih u kamenu, od kojih se u nekima mogu videti neki od najlepših primera srednjovekovne umetnosti ove regije? Na staropersijskom Kapadokija znači „zemlja prelepih konja“, a danas je ova regija poznata i po neobičnim formacijama kamena koje su dobile ime „vilenjački dimnjaci„. Najpoznatija mesta Kapadokije su smeštena u trouglu između, gradova Nevšehir, Avanos i Urgup. Sigurni smo da će Vas zadiviti lepote Kapadokije: vilenjački dimnjaci, muzej na otvorenom Goreme, kamene crkve, manastir Zelve i još mnogo toga. Nesumnjivo najuzbudljiviji deo odlaska u Kapadokiju predstavlja vožnja balonima gde ćete uz povremeni huk vatre koji zagreva vazduh prosto kliziti iznad jedinstvenih prirodnih lepota Kapadokije.

Ankara je prestonica i administrativni centar Turske, danas moderan grad, kroz koji se prožima duh tradicije i bogata kultura različitih naroda Anatolije. Nekada se ovaj grad zvao Ancyra ili Angora, i bio je popularan trgovački centar u antičko doba, poznat po čuvenoj angora vuni, sličnoj kašmiru, koja se dobija od specijalne vrste zeca.

 

Smeštaji i cene

Cene za paket aranžmane izražene u evrima (€)
datum od - do 19.09.
22.09.

  Perissia - Urgup 5*/ Anemon - Ankara 4*

1/2 Promo (PCT)
PO OSOBI 549
1/2 Standard (PCT)
PO OSOBI 599
datum od - do 10.10.
13.10.

  Perissia - Urgup 5*/ Anemon - Ankara 4*

1/2 Promo (PCT)
PO OSOBI 549
1/2 Standard (PCT)
PO OSOBI 599

Napomene

Uključeno u cenu

 • Avio karte na relaciji Beograd – Ankara – Beograd redovnom linijom avio kompanije Anadolu Jet
 • Avio takse koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji. Ukupan iznos za sve avio takse, trenutno, iznosi €132.08 (€20.62‎ taksa BEG aerodroma, €15‎ taksa ANK aerodroma, €‎4.48 bezbednosna taksa BEG aerodroma, €‎0.98 naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja Republike Srbije, M6 €‎3, i YR taksa €88 aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Deca do 2 (dve) godine ne plaćaju aerodromsku taksu! Avio takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu, tačan iznos doplata za gorivo biće poznat najkasnije 5 dana pred polazak, o čemu će putnici biti blagovremeno obavešteni.
 • Transfer autobusom na relaciji aerodrom – Kapadokija – Ankara – aerodrom
 • Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 5* (na bazi dva noćenja sa polupansionom) u Kapadokiji, i u hotelu sa 4* u Ankari (na bazi jednog noćenja sa doručkom)
 • Boravišnu taksu koja iznosi 2% od cene smeštaja
 • Asistencija lokalnog predstavnika inopartnera na srpskom ili engleskom jeziku, za vreme boravka na destinaciji
 • Obilasci navedeni u programu putovanja (ulaznice za lokalitete nisu uključene u cenu i plaćaju se na licu mesta)

Nije uključeno u cenu

 • Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja individualne polise u agenciji)
 • Individualni troškovi
 • Ulaznice na lokalitetima, u toku obilazaka
 • Fakultativni izleti koji su u organizaciji inopartnerske agencije i ostali nepomenuti troškovi

Program putovanja

 • 1. DAN (BEOGRAD – ANKARA - KAPADOKIJA)

  Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre leta. Predviđeno poletanje za Ankaru u 11:55h (VF508), prema objavljenom redu letenja avio kompanije Anadolu Jet. Predviđeno sletanje u Ankaru u 14:55h po lokalnom vremenu. Tranfser do Kapadokije sa usputnim zadržavanjima radi kraćih odmora. Dolazak u Kapadokiju i mesto Urgup. Smeštanje u hotel. Večera. Noćenje.

 • 2. DAN (KAPADOKIJA)

  U ranim jutarnjim časovima preporučujemo nezaboravan fakultativni izlet: let balonom uz izlazak sunca. Doživeti Kapadokiju na drugačiji način, iz vazduha, predstavlja jedan od najuzbudljivijih momenata ovog putovanja.
  Doručak. Nakon doručka idemo na celodnevni izlet i razgledanje regiona. Ovu avanturu započinjemo posetom zamku Uchisar, koji je najviša tačka regije. Nakon obilaska zamka odlazimo u posetu otvorenom muzeju Goreme, smeštenom u istoimenoj dolini, poznatoj po velikom broju pravoslavnih, ranohrišćanskih crkava. Slobodno vreme za individualnu posetu muzeju (ulaznice nisu uključene i plaćaju se na licu mesta). Obilazak doline muzeja Zelve u kojoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Obilazak Pasabagları doline (tkz. „doline sveštenika“) sa bezbroj kamenih formacija u jedinstvenim oblicima „vilenjačkih dimnjaka“. Obilazak završavamo posetom jednoj od zanatskih radnji. Put nastavljamo ka gradu Urgup, mesto koje je naseljeno još od doba Hetita, koje su Grci nazivali Prokopi i koje je nekada bilo važan hrišćanski centar, a danas je poznato po turizmu i vinu.
  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 • 3. DAN (KAPADOKIJA - ANKARA)

  Doručak. Napuštamo hotel i idemo na poludnevni izlet. Idemo u obilazak pravog podzemnog grada (Kaymakli ili Derinkuyu), koji potiču još iz perioda Hetita i invazija Persijanaca i Arapa. Podzemni gradovi su otkriveni 60-ih godina prošlog veka, od tada su dostupni i posetiocima, a u davna vremena služili su za skrivanje ljudi tokom okupacije nadzemnih gradova. Put nastavljamo do Ihlara doline koja spada u najlepša prirodna bogatstva Turske i obiluje brojnim crkvama i manastirima uklesanim u stenama, sa zanimljivim freskoslikarstvom iz vizantijskog perioda. Šetnja jednim delom doline Ihlara. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
  Polazak za Ankaru. Dolazak u Ankaru u večernjim satima. Smeštanje u hotel. Noćenje.

 • 4. DAN (ANKARA)

  Doručak. Napuštamo hotel i krećemo u razgledanje Ankare – prestonice Turske. Najveća atrakcija u gradu je Antikabir – mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, oca moderne Turske države, mauzolej je podeljen u četiri glavna dela: Put lavova, Centralni Trg, Počasna dvorana (gde počiva Kemal Ataturk) i Park mira u kom se nalazi vise od 50000 stabala drveća. Posetićemo stari deo grada, gde možete videti Haci Bayrami džamiju iz 15. veka, jednu od najstarijih u gradu, čiju unutrašnjost karakteriše drveni plafon i heksagonalna,velika rozeta u centralnom delu. Bajrami džamija je posvećena “svecu“ Hadži Bajramu Veliju, koji je bio pesnik i pisac himni. Pored džamije je smešten i Avgustov hram, posvećen frigijskim bogovima, podignut u 2 veku p.n.e, koji svedoči o vremenima kada je Ankara bila poznata kao drevna Angora ili Ancyra. Odlazimo do stare tvrđave sa koje se pruža najlepši pogled na grad. Do tvrđave vode uske, kaldrmisane ulice prepune tradicionalnih zanatskih radionica i autentičnih restorana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i upoznavanje glavnog grada Turske. Zavšavamo posetu Ankari.
  Organizovan transfer do aerodroma „Esenboğa“. Predviđeno vreme leta za Beograd je u 17:30h po lokalnom vremenu (VF507). Predviđeno sletanje u Beograd oko 18:35h, prema objavljenom redu letenja avio kompanije Anadolu Jet.
  Kraj programa.

 • USLOVI PLAĆANJA:

  Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

 • NAČIN PLAĆANJA:

  • Celokupan iznos aranžmana u 6 mesečnih rata za korisnike Visa, Master i American Express kreditnih i Visa, Master, American Express i Dina debitnih kartica INTESA banke ili Visa, Master i Dina kreditnih kartica NLB Komercijalne banke – isključivo u poslovnici Argus Tours-a;
  • €200 po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, najkasnije 21 dan pre početka aranžmana;
  • €200 po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana u 4 jednake mesečne rate čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije, bez uvećanja i kamate;
  • kompletan iznos aranžmana kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana.
  U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, povećanja deviznog kursa, koji se odnosi na turističko putovanje, cena aranžmana podleže promeni. Organizator putovanja može da poveća cenu iz ugovora o putovanju, u slučajevima, pod uslovima i na način predvidjen Zakonom i ugovorom o putovanju, a putnik ima pravo, pod istim uslovima, na smanjenje ugovorene cene.

 • POPUSTI I DOPLATE:

  • Dete od 2-11.99 godina, u pratnji dve punoplatežne osobe, u dvokrevetnoj sobi, ima popust u iznosu od - €60, ima mesto u avionu i smeštaj u zajedničkom ležaju.
  • Dete od 0-1.99 godina plaća €20 nema mesto u avionu i na transferu, i ima smeštaj u zajedničkom ležaju.
  • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi + €120 na cenu paket aranžmana. Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit.

 • OPISI HOTELA:

  PERISSIA HOTEL 5* - URGUP - www.perissiahotel.com
  Nalazi se na oko 1,7 km od centra Urgupa (oko 20ak minuta hoda). U sklopu hotela se nalaze 2 restorana, bar u lobiju i oko bazena, SPA i fitness centar, sauna, tursko kupatilo, zatvoreni i otvoreni bazen, mini klub i igralište za decu, bilijar, stoni tenis, kao i razni tereni za sportove na otvorenom. Hotel poseduje još i konferencijski centar, sef, i WiFi.
  SOBE: Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene su sa TWC-om, fenom za kosu, mini barom (posebno se plaća), balkonom/terasom, klima uređajem i SAT TV-om.
  USLUGA: polupansion (doručak i večera – švedski sto ili set meni u zavisnosti od broja gostiju (prema turskim standardima)).


  ANEMON HOTEL 4* - ANKARA - www.anemonhotels.com/hotel/anemon-ankara/
  Moderan hotel koji se nalazi u oblasti Kavaklidere, u blizini Kocatepe džamije, skupštine, Tunali Hilmi ulice i trga Kizilay. U sklopu hotela se nalaze restoran, bar, a la carte restoran, spa i fitness centar, konferencijska sala, sauna, WiFi, parking.
  SOBE: Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene su sa TWC-om, fenom za kosu, klima uređajem, TV-om, setom za kafu/čaj i mini barom (uz doplatu), sefom. Rezervacije smeštaja za decu u ovom hotelu se rade isključivo na upit.
  USLUGA: doručak – švedski sto ili set meni u zavisnosti od broja gostiju (prema turskim standardima).

 • IZLETI:

  Prema ovom programu putovanja obilasci su uključeni u cenu aranžmana. Ulaznice za lokalitete nisu uključene u cenu aranžmana i kupuju se individualno.
  FAKULTATIVNI IZLET: Postoji mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - LET BALONOM, u dogovoru sa vodičem i ukoliko postojeće okolnosti i vremenski uslovi to dozvoljavaju. Izlet balonom započinjemo u ranim jutarnjim časovima (između 4-5h i traje oko 3h, dok sama vožnja balonom traje oko 1 sat. Let balonom uz prve zrake sunca je jedna od najpoznatijih atrakcija Kapadokije, gde će pogled iz najbolje perspektive, upotpuniti Vaš doživljaj ove oblasti. Okvirna cena leta je od €150 do €280 (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi isključivo od raspoloživosti balona i vremenskih uslova na koje agencija ne može uticati).
  Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Uslan Turizm Taşımacılık ve Havacılık LTD.ŞTI, Gümüşsuyu, Dünya Sağlık Sokak, No:3/5, Taksim, Beyoğlu, İstanbul.

 • ULAZNICE ZA LOKALITETE:

  Putnici individualno nabavaljaju ulaznice, na licu mesta, za ulazak na lokalitete koji se posećuju prema programu putovanja. Cene ulaznica za lokalitete podložne su promeni na koje agencija ne može da utiče i na dan objavljivanja ovog programa, iznose okvirno oko 66€:
  • Muzej Goreme 20€
  • Tamna crkva u muzeju Goreme 6€
  • Zelve – Pasabagları 12€
  • Podzemni grad Kaymakli ili Derinkuyu 13€
  • Dolina Ihlara 15€

 • NAPOMENE ZA PROGRAM PUTOVANJA „Kapadokija i Ankara“

  Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika.
  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajni rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je 7 (sedam) dana pre planiranog polaska.


  ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE JE DEFINISAN PROGRAMOM PUTOVANJA ili DO POPUNE MESTA
  Molimo putnike da poštuju datum prijavljivanja i uplate akontacije, zbog striktinih rokova i uslova avio prevoznika i inopartnera. U suprotnom, Argus Tours ne može garantovati mesta i cenu aranžmana.

  Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije za putovanje u terminu:
  19.09.2024. je 18.09.2024,
  10.10.2024. je 09.09.2024.
  ili do popune mesta.

 • OPŠTE NAPOMENE:

  • Dozvoljena težina prtljaga je 20kg po osobi (INF 10kg i sklopiva kolica do 7kg), a ručnog prtljaga do 7kg po osobi. Svaki višak prtljaga se dodatno naplaćuje (prema pravilima i tarifama koje određuje avio prevoznik, a na koje organizator putovanja ne može imati uticaja).
  • Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.
  • Pasoši državljana Republike Srbije koji putuju u Tursku moraju imati rok važenja minimum 6 meseci od dana napuštanja teritorije Turske.
  • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
  • Turski standardi hotelske usluge i hrane se razlikuju od evropskih standarda po obimu i raznovrsnosti. Za razliku od naše i evropske, u ponudi turske kuhinje ima više testenina, povrća, voća, mleka i mlečnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina.
  • Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja, etc. ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i inopartnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate, ne mogu biti relevantne.
  • Poštovani putnici, želimo da Vas upozorimo da usled svetske ekonomske i energetske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, posebno servisa, na svim destinacijama, (a posebno do restrikcija u snabdevanju strujom, grejanjem i sl.), na šta Argus Tours, s obzirom na to da se radi o opšte poznatim razlozima, koji su van domašaja naše delatnosti, ne može imati uticaja.
  • Molimo sve putnike da nam dostave tačne brojeve mobilnih telefona, kako bismo bili u mogućnosti da Vas o tačnom vremenu leta, odnosno sastanka putnika (na šalteru Argus Tours-a broj 703, na aerodromu „Nikola Tesla“), obavestimo i putem SMS-a 24h pred let! Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirajte agenciju 24h pred put! Informacije o polascima dostupne su na sajtu organizatora, 24h pre polazak, na sledećem linku: https://argus.rs/informacije-o-polascima
  • Mole se putnici da, prilikom rezervacije, a najkasnije 10 dana pre početka putovanje, dostave tačna imena i prezimena putnika, onako kako su napisana u pasošu, i da dostave fotokopiju prve strane pasoša. U suprotnom svaka promena posle navedong roka podleže dodatnoj naplati od strane avio kompanije koju snose sami putnici.

 • VAŽNO JE ZNATI:

  • Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd.) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000,00 RSD, po ugovoru, bez obzira na to da li promena ugovora već podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.
  • Putnik može raskinuti ugovor o putovanju u bilo kom trenutku pre otpočinjanja putovanja, uz plaćanje odgovarajuće ugovorene naknade sadržane u čl.11. Opštih uslova putovanja ARGUS TOURS-a.
  • Neophodno je da se svaki putnik, posebno strani državljanin, pre izbora destinacije i polaska na putovanje detaljno upozna o statusu države u koju putuje, ili kroz koju prolazi, te da u skladu sa tim pribavi svu propisanu dokumentaciju.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
  • Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja. Turistička putovanja, usled okolnosti koje su uzrokovane pandemijom Covid-19, kao i trenutnim, geopolitičkim i vojnim događanjima, se razlikuju u odnosu na sva dosadašnja, zbog postojanja posebnih uslova i pravila koja važe na svim destinacijama i koja se moraju poštovati. Obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. U skladu sa navedenim, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta, načina usluživanja obroka, odsustva pojedinih sadržaja u hotelu, važećih pravila za avio prevoz, pravila za prelazak granica i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predviđenih Zakonom, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. Ukoliko eventualnu zamenu ugovorenog smeštaja ne prihvatite, možete odustati od putovanja, bez ikakvih posledica.
  • Realizacija programa zavisi od imperativnih mera, koje su, u zavisnosti od epidemioloških i ostalih opštepoznatih uslova, podložne stalnim promenama. Uvođenje novih mera, izmene ili ukidanje postojećih, kao i sve druge promene, uslovi i procedure, koji se odnose na putovanje, a ne isključuju njegovu realizaciju, ne mogu biti opravdan razlog za otkaz ugovorenog putovanja od strane putnika, u smislu novonastalih okolnosti; jer su putnici, kao i organizator putovanja dužni da prihvate i poštuju sve državne odluke i mere važeće na dan početka putovanja, u cilju njegove realizacije. U slučaju da putnik ipak otkaže ugovoreno putovanje, zbog promenjenih okolnosti ili ne započne putovanje zbog bolesti izazvane virusom Covid-19, pirmenjivaće se Opšti uslovi putovanja agencije Argus Tours čl. 11, važeći na dan zaključenja ugovora.
  • Putnici se upozoravaju da mogu biti podvrgnuti nasumičnom testiranju na destinaciji, da su dužni poštovati sva pravila koja se tiču fizičke distance, okupljanja i sl. da je obavezno nošenje zaštitnih maski (osim u slučajevima provere identiteta) tokom boravka na aerodormu i trajanja leta u avionu, kao i u prevoznom sredstvu kojim se obavlja transfer na destinaciji. Na pojedinim aerodromima, pre ulaska u avion, može da se vrši beskontaktno merenje temperature, te putniku, koji ima povišenu temperaturu, može, prema odluci avio kompanije, biti uskraćeno ukrcavanje, ili pak naloženo obavezno testiranje. Avio kompanija neće prihvatiti na let putnika koji je COVID pozitivan, a u kolliko se to utvrdi na destinaciji, agencija će takvom putniku, o njegovom trošku, organizovati prevoz i pružiti asistenciju, u skladu sa objektivnim mogućnostima, da bi se putnik zbrinuo. Posebno ukazujemo na mogućnost dužeg trajanja graničnih procedura, usled sprovođenja odredjenih mera, popunjavanja formulara, kontrole, merenja temperature i sl.
  • U zavisnosti od trenutne situacije i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.
  • Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana.
  • Kod transfera aerodrom - hotel - aerodrom, autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu, a u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti i konfiguracije terena.
  • Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta.
  • Sve vrste usluga, specifičnog obima, kvaliteta, karakteristika i namene koje nisu predviđene programom putovanja, a za koje je putnik zainteresovan, putnik je u obavezi posebno pismeno ugovoriti sa organizatorom, pre putovanja, ukoliko je organizator u mogućnosti da obezbedi realizaciju posebnih usluga. Ukoliko između putnika i organizatora nisu posebno pismeno ugovorene usluge drugačijeg obima, kvaliteta, karakteristika i namene, iste ne mogu biti opravdano očekivane i zahtevane.

 • Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS.

  Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja, agencije Argus Tours kao i sa Opštim uslovima medjunarodnog putnog osiguranja.

Vrh stranice