COVID-19

Pandemija Korona virusa u svetu

01 oktobar 2020.

 

Poštovani naši putnici,

 

Svakako ste već upoznati sa činjenicom da osiguravajuće kuće odbijaju da turističkim agencijama, organizatorima putovanja, izdaju polisu osiguranja od insolventnosti, koja je uslov za važenje naših licenci i obavljanje registrovane delatnosti. Kako postojeće polise osiguranja ističu sa današnjim danom, te kako formalno nadalje nemamo mogućnost prodaje aranžmana, dok se ova nesvakidašnja situacija ne razreši, obaveštavamo Vas da Argus tours neće zaključivati ugovore o putovanju sa svojim putnicima, ali ćemo formirati odgovarajuću internu listu predrezervacija, i po ispunjenju uslova za zakonito poslovanje, mi ćemo Vas pozvati, radi potpisivanja ugovora.

Najljubaznije molimo za Vaše strpljenje i razumevanje, jer je očigledno da  nastali problem, koji za posledicu ima blokadu čitave jedne privredne grane, a uzrokovan je apsolutnom nemogućnošću da mi, kao organizatori putovanja, ispunimo ono što se od nas po zakonu zahteva, nije nastao krivicom i delovanjem turističkih agencija, koje samo, u ovim, do sada nezabeleženim i po turističku privredu katastrofalnim uslovima, žele da nastave sa svojim  zakonitim radom, u interesu naših putnika, naših zaposlenih i njihovih porodica.

O svim promenama, obavestićemo Vas bez odlaganja.

U nadi da će ipak razum prevladati kod svih aktera ove, do sada nezabeležene, blokade,

Srdačno Vas pozdravljamo.

 

Vaš Argus Tours

 

 

 

 

 

29. avgust 2020.

 

 

 

Poštovani putnici i kolege,

 

obaveštavamo Vas da smo, u skladu sa situacijom u vezi sa ulascima srpskih državljana u Republiku Grčku, kopnenim putem, doneli odluku da otkažemo i sve polaske na sopstvenom prevozu za Grčku do kraja letnje sezone 2020.

 

Zahvaljujemo svim našim vernim putnicima i kolegama na pokazanom strpljenju i ukazanom poverenju.

 

 

Vaš Argus Tours

 

 

28. avgust 2020.

 

 

 

Poštovani putnici i kolege,

 

I pored sviha napora i pritisaka turističkih radnika i hotelijera da se odluka preinači ili povuče, obaveštavamo Vas da je Vlada Republike Egipat ostala pri odluci da je putnicima svih nacionalnosti koji putuju u Egipat (odluka se odnosi na celu teritoriju Republike Egipat) počevši od 01.09.2020. potreban negativan PCR test za ulazak u zemlju.

Posle detaljne analize situacije, doneli smo tešku odluku, da zbog nedovoljnog broja putnika, nažalost, otkažemo sve čarter polaske za Hurgadu, počevši od 07.09.2020.

U zavisnosti od raspoloživosti,  za putnike koji su bili na čarter polascima koji se otkazuju, a žele da promene svoje aranžmane i lete direktnom, redovnom linijom avio kompanije Air Cairo, po navedenim uslovima za ulazak u Egipat ( posedovanje nagativnog PCR testa ne straijeg od 72 sata. Deca uzrasta do 5,99 godina u trenutku ulaska u Egipat nisu u obavezi da prilože negativan PCR test) i po aktuelnim cenama,  mogu to da učine, u zavisnoti od slobodnih kapaciteta, ali imajući u vidu i mogućnost da neki od trenutno postavljenih letova, možda, neće biti realizovan.

Takođe, svi putnici sa otkazanih polazaka za Hurgadu od 07.09.2020. mogu da se odluče i za neko drugo raspoloživo putovanje iz ponude naše agencije, po aktuelnim cenama.

Naravno, putnicima kojima navedene opcije ne odgovaraju, a imaju uplaćene aranžmane za Hurgadu sa polascima od  07.09.2020., uplaćen novac će biti refundiran počevši od ponedeljka 31.08.2020. uz raniju najavu, a ukoliko je u pitanju bila iskorišćena potvrda o zamenskom putovanja, ona će biti reizdata.

 

Zahvaljujemo svim našim vernim putnicima i kolegama na pokazanom strpljenju i ukazanom poverenju.

 

Vaš Argus Tours

 

 

25. avgust 2020.

 

Poštovani naši putnici i kolege,

 

Ovih dana se pojavila informacija da je Vlada Republike Egipat donela odluku da je za putovanje u Egipat počevši od 01.09.2020. neophodno priložiti negativan PCR test ne stariji od 48 sati, a deca starosti do 5,99 godina su izuzeta od ove obaveze.

Iako ovu informaciju u proteklim danima objavljuje i potvrdjuje nekoliko različitih izvora, ipak, konačna potvrda još uvek ne postoji.

Prema nezvaničnim informacijama, konačna i zvanična potvrda ove odluke bi trebalo da bude objavljena tokom sutrašnjeg dana, dakle 26.08.2020. od strane zvaničnih organa Republike Egipat.

O svim informacijama koje budemo dobili blagovremeno ćemo Vas obavestiti.

Još jednom molimo za Vaše strpljenje i poverenje da će agencija ARGUS Tours, i ovaj put postupati u najboljem interesu svojih putnika, a u okviru propisanih pravila kako kod nas, tako  i na odredišnim destinacijama.

 

Vaš Argus Tours

 

 

 

 

 

04. avgust 2020.

 

 

Poštovani,

 

U skladu sa informacijom koja je postavljena na sajt ambasade Republike Srbije http://sofia.mfa.gov.rs/cir/,  a gde, izmedju ostalog, stoji:

Državljanima R. Srbije, koji tranzitiraju preko teritorije R. Bugarske bez zadržavanja, nije potreban negativan PCR test.

Na ulasku u zemlju, državljanin R. Srbije ima obavezu da graničnu policiju obavesti da će samo tranzitirati i kuda ide, koja informaciju o tome evidentira u jedinstvenom informacionom sistemu, kako bi nadležna služba pratila kada je lice napustilo zemlju….

ARGUS Tours  ponovo pokreće prodaju aranžmana sa autobuskim prevozom za Kusadasi u Turskoj, sa polascima planiranim od 21.08.2020.

 

I ovaj put zahvaljujemo na Vašem strpljenju i razumevanju.

 

Vaš ARGUS tours

 

 

29. jul 2020.

 

 

Poštovani ,

 

Obaveštavamo Vas da smo, u skladu sa situacijom u vezi sa ulascima srpskih državljana u Republiku Grčku, Bugarsku i Tursku, kopnenim putem, doneli odluku da otkažemo sve autobuske polaske ka destinacijama u Grčkoj, Bugarskoj i Turskoj do kraja letnje sezone 2020, kao i polaske na sopstvenom prevozu za Grčku i Tursku do 15.08.2020.

 

Argus tours će nastaviti da prati situaciju i kada se stvore uslovi za nesmetanu realizaciju autobuskih aranžmana, agencija će objaviti nove programe putovanja sa novim cenovnicima.

 

Hvala na razumevanju.

 

Vaš Argus tours

 

 

16. jul 2020.

 

 

Poštovani,

 

Zvanični organi Republike Srbije su u toku protekle noći, objavili  informacije koje se odnose na zabranu ulaska gradjana Republike Srbije u R. Bugarsku, a koje u celosti prenosimo i molimo da iste pažljivo pročitate:

U R. Bugarskoj je na snazi nova privremena zabrana ulaska na njenu teritoriju od 16.07.2020 do 31.07.2020 svim licima, bez obzira na njihovo državljanstvo, preko svih graničnih prelaza, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem.

PRIVREMENA ZABRANA ULASKA U R. BUGARSKU ODNOSI SE, između ostalog i na DRŽAVLjANE REPUBLIKE SRBIJE.

- Izuzetak od navedene zabrane dozvoljava državljanima Republike Srbije da tranzitiraju preko teritorije Republike Bugarske, sa isključivim ciljem povratka u R. Srbiju.

-Tranzit se dozvoljava jedino u slučajevima kada može da se garantuje neodložno napuštanje teritorije R. Bugarske.

 

Zvaničnu informaciju pogledajte ovde.

 

ARGUS Tours je, u skladu sa gore navedenim, doneo odluku da, za sada, otkaže sve polaske ka destinacijama u Bugarskoj i Turskoj  DO 01.08.2020..

Naša agencija sa posebnom pažnjom prati situaciju i reagujemo u skladu sa odlukama nadležnih i  okolnostima, a o čemu ćemo Vas blagovremeno obaveštavati.

 

Molimo sve naše cenjene putnike i kolege da NAJKASNIJE DO  31.07.2020. preuzmu Potvrde o zamenskom putovanju.

 

Hvala na razumevanju.

 

 

Vaš Argus tours

 

 

 

14. jul 2020.

 

Poštovani putnici, 

Ovom prilikom Vas dodatno  (u odnosu na poslednje obaveštenje od 10.07.2020.) obaveštavamo da smo prinudjeni da otkažemo i sve polaske ka destinacijama u Grčkoj sa realizacijom DO 01.08.2020. god.

Hvala na razumevanju.

 

Vaš Argus tours

 

 

10. jul 2020.

 

Poštovani,

 

ARGUS Tours je, u skladu sa situacijom u vezi sa ulascima srpskih državljana u Republiku Grčku, doneo odluku da, za sada, otkaže sve polaske ka destinacijama u Grčkoj  DO 25.07.2020..

Nastavljamo da pratimo situaciju i reagujemo u skladu sa odlukama nadležnih i okolnostima.

 

Hvala na razumevanju.

 

Vaš Argus tours

 

09. jul 2020.

 

 

Poštovani,

 

Obaveštavamo Vas da ARGUS Tours u sezoni 2020. neće imati  čarter (avio) letove ka destinacijama iz naše letnje ponude, dakle,  sva ugovorena turistička putovanja zaključno sa 15.03.2020. god. za letovanje u Turskoj sa avio prevozom su do kraja letnje sezone  OTKAZANA.

 

Molimo sve naše drage putnike da preuzmu svoje Potvrde o zamenskom putovanju u agencijama u kojima su aranžmane i uplatili.

 

Zahvaljujemo na razumevanju.

 

Vaš Argus tours

 

 

 

06. jul 2020.

 

Poštovani,

 

Prenosimo saopštenje zamenice portparola grčke Vlade Aristotelije Peloni:

 

Grčka Vlada, u saradnji sa stručnjacima, detaljno posmatra i nastaviće to da čini svakodnevno, epidemiološku situaciju u Evropskoj uniji i u ostalim zemljama sveta.

U tom pogledu, Grčka, u saradnji sa svojim evropskim partnerima, zadržava pravo da menja svoju politiku. Na osnovu analiziranja epidemioloških podataka, odlučena je obustava ulaska srpskih državljana u Grčku, od ponedeljka 06.07.2020. u 6 časova, do 15.07.2020, na svim ulascima u zemlju. Jedini izuzetak su značajni razlozi za tranzit.

Grčka Vlada, u saradnji sa nadležnim organima, neprekidno analizira i procenjuje podatke, kako bi se otvaranje granica za posetioce iz inostranstva odvijalo bez posledica na javno zdravlje.

Zvanično saopštenje pogledajte ovde.

 

ARGUS Tours je, u skladu sa gore navedenim, doneo odluku da, za sada, otkaže sve polaske ka destinacijama u Grčkoj  DO 16.07.2020..

Nastavljamo da pratimo situaciju i reagujemo u skladu sa odlukama nadležnih i okolnostima.

 

Hvala na razumevanju.

 

Vaš Argus tours

 

 

 

 

 

03. jul 2020.

 

 

Poštovani,

Obaveštavamo naše cenjene putnike koji su ugovorili turistička putovanja zaključno sa 15.03.2020. god. za letovanje u Turskoj sa avio prevozom, da su ista sa realizacijom DO 22.07.2020. god. usled opšte poznatih okolnosti i nemogućnosti ispunjenja OTKAZANA.

ARGUS Tours još uvek nije doneo odluku da li će imati čarter (avio) operacije ka destinacijama iz naše letnje ponude, jer se još uvek nisu stekli uslovi na tržistu za nesmetano i stabilno odvijanje operacije.

Ali razmatramo mogućnost obavljanja odredjenog broja letova na redovnim avio linijama. Uskoro očekujemo finalne i precizne uslove, kako bismo mogli da formiramo i adekvatnu ponudu.

Molimo Vas da pratite informacije koje ćemo objavljivati na našem web sajtu.

Takodje, molimo sve naše drage putnike čija putovanja usled dobro poznatih okolnosti nisu realizovana, a ugovorena do 15.03.2020., da do kraja meseca dodju do agencije u kojoj su uplatili svoje aranžmane i da preuzmu svoje Potvrde o zamenskom putovanju.

Hvala najlepše.

 

Vaš  Argus Tours

 

 

 

 

 

20. jun 2020.

 

 

Poštovani,

Obaveštavamo naše cenjene putnike koji su ugovorili turistička putovanja zaključno sa 15.03.2020. god. za letovanje u Turskoj sa avio prevozom, da su ista sa realizacijom DO 05.07.2020. god. usled opšte poznatih okolnosti i nemogućnosti ispunjenja OTKAZANA.

Molimo Vas da pratite informacije koje ćemo objavljivati na našem web sajtu.

Hvala najlepše.

 

Vaš  Argus Tours

 

 

 

 

03. jun 2020.

 

Poštovani putnici, 

Ovom prilikom Vas dodatno  (u odnosu na poslednje obaveštenje od 23.05.2020.) obaveštavamo da su i sva ugovorena turistička putovanja sa realizacijom DO 22.06.2020. god. usled opšte poznatih okolnosti i nemogućnosti ispunjenja OTKAZANA.

Za putnike koji su ugovorili turistička putovanja zaključno sa 15.03.2020. god., bez obzira na period realizacije, a nisu ih realizovali usled okolnosti koje su prouzrokovane bolešću COVID-19, ili otkazuju putovanje za 2020 god., primenjuju se odredbe Uredbe o ponudi zamenskog putovanja (Sl. Glasnik 63 od 30.04.2020) uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog iznosa za putovanje, koja se može iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. god. Ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano, otkazano ili neiskorišćeno zamensko putovanje, organizator putovanja će izvršiti povraćaj uplaćenih sredstava u roku od 14 dana, počevši od 01.01.2022. god. Shodno čl. 5 Uredbe Vlade Republike Srbije. Trenutno je u toku usaglašavanje neophodnih, jedinstvenih procedura za primenu Uredbe o ponudi zamenskog putovanja.

Programi koji su trenutno objavljeni na našem sajtu, su samo informativnog karaktera i bili su važeći do 15.03.2020. god. Kako se situacija u vezi sa realizacijom putovanja menja iz dana u dan,  programi koji će biti aktuelni  u narednom periodu,  a kada se steknu uslovi za realizaciju putovanja, su u pripremi i obaveštenje o tome će uslediti ovih dana na našem sajtu.

Vredno radimo na obnavljanju naše ponude i usaglašavanju i uskladjivanju svih protokola i procedura, kao i informacija sa terena. Informacije se menjaju iz sata u sat, a mi želimo da sa novom, obnovljenom ponudom budu obuhvaćeni svi neophodni detalji, kako bi naši putnici  na svoja putovanja krenuli bez briga i sa pravim infomacijama. Očekujemo da će prvi polasci sa autobuskim prevozom ka destinacijama u Grčkoj i Turskoj  biti od 22.06.2020..

Još jednom Vas molimo za strpljenje i razumevanje.

Svi naši putnici će biti obavešteni čim se ponuda nadje u prodaji i sa izuzetnom pažnjom ćemo se posvetiti svakom od naših putnika.

 

Vaš Argus tours

 

 

 

 

23. maj 2020.

Poštovani naši putnici,

Obaveštavamo Vas da agencija ARGUS Tours počinje rad sa strankama 25.05.2020. godine, radnim danima od 10:00 h do 16:00 h. U obavezi smo da poštujemo preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje, koje se odnose na zaštitu zaposlenih i klijenata, a u vezi sa boravkom više lica u zatvorenom prostoru, što podrazumeva ograničeni broj prisutnih lica uz obavezno korišćenje maski i rukavica.

Nažalost, sva ugovorena turistička putovanja sa realizacijom do 15.06.2020. godine usled opšte poznatih okolnosti i nemogućnosti ispunjenja su OTKAZANA.

Za putnike koji su ugovorili turistička putovanja zaključno sa 15.03.2020. godine, bez obzira na period realizacije, a nisu ih realizovali usled okolnosti koje su prouzrokovane bolešću COVID-19, ili otkazuju putovanje za 2020 godine, primenjuju se odredbe Uredbe o ponudi zamenskog putovanja (Sl. Glasnik 63 od 30.04.2020.) uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog iznosa za putovanje, koja se može iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. godine.

Ukoliko se putnik odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano, otkazano ili neiskorišćeno zamensko putovanje, organizator putovanja će izvršiti povraćaj uplaćenih sredstava u roku od 14 dana, počevši od 01.01.2022. godine shodno članu 5 Uredbe Vlade Republike Srbije.

Trenutno je u toku usaglašavanje neophodnih, jedinstvenih procedura za primenu Uredbe o ponudi zamenskog putovanja.

Programi koji su trenutno objavljeni na našem sajtu, su samo informativnog karaktera i bili su važeći do 15.03.2020. godine. Kako se situacija u vezi sa realizacijom putovanja menja iz dana u dan, programi koji će biti aktuelni u narednom periodu, a kada se steknu uslovi za realizaciju putovanja, su u pripremi i obaveštenje o tome će uslediti ovih dana na našem sajtu.

Još jednom molimo za Vaše strpljenje i poverenje da će agencija ARGUS Tours, nakon višedecenijskog prisustva na našem tržištu i ovaj put postupati u najboljem interesu svojih putnika, a u okviru propisanih pravila kod nas i na odredišnim destinacijama.

I ovaj put zahvaljujemo na Vašem strpljenju i razumevanju.

Vaš Argus Tours


 

06. maj 2020.

Poštovani putnici,

Kao što ste mogli da se informišete preko naše web stranice, ARGUS TOURS je, shodno preporuci Vlade Republike Srbije, privremeno obustavio svoj rad do okončanja vanrednog stanja.
Obaveštavamo vas da su sva ugovorena  turistička putovanja, sa realizacijom do 31.05.2020.g., usled nemogućnosti ispunjenja, otkazana.

Sva sporna pitanja povodom u vezi otkazanih turističkih putovanja, biće rešavana na jedinstven način, u skladu sa odredbama Uredbe o ponudi zamenskog putovanja za putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti COVID -19 izazvane virusom SARS -COV-2, usvojenoj od strane Vlade Republike Srbije ( Službeni glasnik RS br. 63/2020), te vas ovim obaveštavamo da je još uvek u toku usaglašavanje i definisanje procedura radi primene ove Uredbe.  
Nakon ukidanja vanrednog stanja, u toku su pripreme za početak rada naše agencije, koje podrazumevaju kontakte sa nadležnim organima, u cilju obezbedjenja propisanih uslova za obavljanje delatnosti, radi zaštite naših putnika i zaposlenih, komunikaciju sa našim ino partnerima i posredničkim agencijama, radi prikupljanja neophodnih informacija o uslovima za nastavak naše delatnosti,dok će ARGUS TOURS , sa strankama početi da radi dana 25.05.2020. a o radnom vremenu ćete biti naknadno obavešteni, uz napomenu da smo u obavezi poštovati  preporuke i odluke nadležnih organa, tj. Gradskog zavoda za javno zdravlje koje se odnose na zaštitu zaposlenih i stranaka, a u vezi boravka više lica u jednoj prostoriji.

Shodno tome, preporučujemo da se nakon 18.05.2020. godine u vezi svega informišete elektronskim  putem preko e-mail adrese: info@argus.rs, dok će nakon 25.05.2020. godine biti aktivan i naš fiksni telefon: 011/7617660.

O proceduri i uslovima neposrednog pristupa u našu poslovnicu, merama zaštite i obaveznim uslovima, broju lica koji mogu pristupiti i sl. bićete naknadno obavešteni.

Zahvaljujemo na razumevanju.

Argus Tours


 

04. maj 2020.

Po PREPORUCI YUTA-e koju slede po jedinstvenom stavu i turističke agencije koje nisu člancie YUTA-e obaveštavamo Vas o sledećem:

  1. O preporuci za ponovno otvaranje poslovnica YUTA će dostaviti informaciju najkasnije do 06.05.2020. godine i ista će biti istaknuta na sajtu organizatora putovanja;
  2. Sva turistička putovanja ugovorena sa realizacijom do 31.05.2020. godine, usled izmenjenih okolnosti, otkazuju se;
  3. Putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020. godine, uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja koje mogu iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. godine. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022. godine potraživati povraćaj sredstava od OTP, koji je u obavezi da u roku od 14 dana ispuni ovaj zahtev putnika. (Ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020. godine.)

Molimo Vas da budete u kontaktu sa Vašom turističkom agencijom od koje ćete dobiti sve neophodne informacije pre započinjanja rada u normalnom režimu.

 

Vaš Argus tours


 

17. mart 2020.

Sledeći Odluku Vlade Republike Srbije kojom je proglašeno vanredno stanje, koje, u postojećim vanrednim okolnostima, nameće, pre svega, ograničenje kretanja i neposrednih kontakata, u cilju zaustavljanja epidemije Corona virusa, obaveštavamo Vas da turistička agencija "Argus tours" privremeno obustavlja rad, počev od 17.3.2020.g.

Ovim potvrđujemo da su svi zaključeni ugovori o putovanju, kao i uplaćena novčana sredstva po tim ugovorima, u korist „Argus tours“ agencije, priznata u zakonom predviđenim procentima, i ista ćete moći da iskoristite nakon zvanične objave Vlade RS odluke o okončanju pandemije, kada se za to steknu uslovi, o čemu ćete biti obavešteni.

Sve informacije koje su za Vas relevantne, vezano za otkazana putovanja, ugovorena putovanja, aktuelne ponude i sl. možete dobiti ukoliko nam se obratite na mejl adresu info@argus.rs svakog radnog dana u periodu od 10-14 časova.

Najljubaznije molimo za Vaše razumevanje, a mi ćemo na svaki način, svim svojim raspoložiivim kapacitetima i iskustvom, nastojati da i u ovim prilikama, sa kojima, se nakon višedecenijskog poslovanja, prvi put susrećemo, opravdamo Vaše poverenje.

Uz želje za dobro zdravlje, srdačno Vas pozdravljamo i ostajemo sa osobitim poštovanjem,

 

Vaš Argus tours

Vrh stranice