ISTANBUL BUS USKRS I PRVI MAJ 2024 (Autobus)

O destinaciji

Opis

„Ukoliko bi svet bio jedna država, Istanbul bi bio njen glavni grad“-Napoleon Bonaparte"
Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem.Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.Kako je u nekim delovim prisutno i evropsko i azijsko nasleđe, posetiocima se čini da je ovo mesto gde su se sudarile dve kulture, evropska i azijska, hrišćanstvo i islam. Grad koji će Vas fascinirati već  na prvi pogled. Iz njega izbija nostalgija prošlih vremena i čini se kao da će iza nekog ugla izaći azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanim sabljama.Vodenim povšinama podeljen je na tri celine. Bosforski moreuz deli Istanbul na azijski i evropski deo, dok kanal Zlatni Rog preseca evropski deo. Baš tu nalazi se i najlepši kraj Istanbula – Sultan Ahmet, pozicioniran južno od kanala Zlatni Rog. Ovo preporučujemo kao polaznu tačku za obilazak jer se tu smeštene najzanimiljivije znamenitosti Istanbula.Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu. Najpoznatiji je Grand Bazar( tzv. Kapali čaršija) koji je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagradjen u XV veku sa oko 4.000 prodavnica.Pored tipične turske kuhinje, Istanbul je poznat i po svojim mnogobrojnim ribljim restoranima. Neki od najekskluzivnijih restorana, barova i diskoteka nalaze se na obali Bosfora.

 

Smeštaji i cene

Cene za paket aranžmane izražene u evrima (€)
datum od - do 01.05.
06.05.

  Grand Ons

1/2 Promo (ND)
PO OSOBI 159
1/2 standard (ND)
PO OSOBI 169

  Yalta

1/2 Promo (ND)
PO OSOBI 139
1/2 Standard (ND)
PO OSOBI 149

  Dekor

1/2 Promo (ND)
PO OSOBI 159
1/2 Standard (ND)
PO OSOBI 169

  Grand Laleli

1/2 Promo (ND)
PO OSOBI 165
1/2 Standard (ND)
PO OSOBI 175

  Buyuk Sahinler

1/2 Promo (ND)
PO OSOBI 185
1/2 standard (ND)
PO OSOBI 195

Napomene

Uključeno u cenu

  • Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja.
  • Smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem manjih dimenzija (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom.
  • Obilasci prema programu putovanja.
  • Usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana.
  • Troškove organizacije putovanja.

Nije uključeno u cenu

  • Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji).
  • Individualni troškovi i ekstra hotelski troškovi.
  • Troškovi fakultativnih izleta, koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta, agencijom inopartnera.
Vrh stranice