BANJA ZDRELO   (Autobus)

Vreme je da se posvetite sebi, a Wellnes i spa centar banje Ždrelo Vam može pružiti vikend za odmor i opuštanje.

Cenovnik

PO JEDINSTVENOJ PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU: AERODROMSKE TAKSE, PREVOZ, SMEŠTAJ, TRANSFER I SL.

Smeštaj

Legenda kapaciteta:
 • nema podataka
 • nema kapaciteta
 • do 2 mesta ili do 2 sobe
 • više od 2 mesta ili više od 2 sobe
Cene aranžmana po osobi izražene u dinarima (rsd)
datum od - do 17.10.
18.10.
RUC Ždrelo  
1/2 (ND)
Odrasli 7599
I dete 0-12 (u zajedničkom ležaju) 6840
1/2 PROMO (ND)
Odrasli 7399
I dete 0-12 (u zajedničkom ležaju) 6660
datum od - do 07.11.
08.11.
RUC Ždrelo  
1/2 (ND)
Odrasli 7599
I dete 0-12 (u zajedničkom ležaju) 6840
1/2 PROMO (ND)
Odrasli 7399
I dete 0-12 (u zajedničkom ležaju) 6660
Legenda tipova usluga:
 • AI - All Inclusive
 • NA - najam
 • ND - noćenje sa doručkom
 • PA - pun pansion
 • PCT - paket
 • PP - polupansion
 • UAL - Ultra All Inclusive

Napomene

 • Uključeno u cenu

  • Vanlinijski prevoz minibusom ili autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, noćenje sa doručkom u hotelu Ruc ŽDRELO, u isključivo dvokrevetnim sobama, poseta manastira Reškovica, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.
 • Nije uključeno u cenu

  • Fakultativne izlete, obaveznu boravišnu taksu koja iznosi 73 din po osobi dnevno i plaća se na recepciji hotela, kao i individualne troškove i ostale nepomenute usluge. CENA FAKULTATIVE: - poseta manastira Gornjak i vrela Mlave – 600 din po osobi. Minimum 10 prijavljenih putnika za realizaciju fakultativnog izleta. Prijave se vrše isključivo u agenciji. Izlet se plaća na licu mesta. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. Agencija ne garantuje mogućnost naknadne prijave tokom putovanja.

Program putovanja

 • 1.dan

  • Beograd: sastanak grupe u 07.15h sa dogovorenog mesta (o mestu sastanka grupe, putnici će biti naknadno obavešteni, a najkasnije 48h pre predviđenog polaska). Predviđeno vreme polaska u 08.00h. Vožnja do manastira Reškovica – srednjovekovno ime manastira glasi Oreškovica, kako se u to vreme nazivao i manastir od koga su danas ostali samo temeljni zidovi hrama iz kojih se diže visoki drveni krst, koji je jeromonah Danilo doneo iz Jerusalima. Ovaj čudesni hram u dolini među planinskim vrhovima, prema narodnom predanju a i nekim istorijskim potvrdama, zadužbina je kneza Lazara. Manastir je bio značajan duhovni centar i u njemu su od kraja XVI pa do kraja XVII veka prepisivane svete knjige. Manastir su Turci 1688. god opljačkali, spalili i srušili. Obnovljen je tako što su temelji srednjovekovnog manastira ostavljeni po strani, a severno od njih gradi se nova crkva sa tri nivoa, od kojih su dva dela pod zemljom (najniži je posvećen Saboru Svetih Apostola, srednji Svetoj Katarini Sinajskoj a gornji Svetoj Trojici). Lekovit izvor kraj manastira sazidao je po predanju knez Lazar. Po obilasku manastirskog kompleksa put nastavljamo do banje Ždrelo poznatije kao Mlavske terme - jedinstveni wellness centar u Srbiji koji radi tokom cele godine. Ono što posebno izdvaja Banju Ždrelo, jeste idealan boravak u njoj i tokom zimskih meseci. Bazen sa termalnom vodom pružiće Vam dodatno opuštanje i tokom hladnih dana. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili uživanje u lekovitim vodama koje ova banja nudi. Noćenje.
 • 2.dan

  • Doručak. Odjava iz hotela do 10.00h. Slobodno vreme ili mogućnost nastavka uživanja u korišćenju sadržaja koje banja nudi (bazen i spa centar dostupni su za naše goste i nakon odjave soba), a mi Vam predlažemo fakultativni izlet – posetu manastiru Gornjak i vrela Mlave. Manastir Gornjak podignut je u XIV veku kao zadužbina kneza Lazara i sve do XVI veka nosio je naziv manastir Ždrelo. Sudeći po mnogobrojnim pomenima i istorijskim izvorima u manastiru se živelo bez prekida. U manastirskoj crkvi čuvaju se mošti svetog Grigorija Sinaita, jednog od monaha Sinaita koji je došao u Srbiju posle najezde turaka u Grčku. Njega kao i sve ostale sinaite je prihvatio knez Lazar. Manastir je rušen više puta od strane turaka, ali su ga monasi uvek obnavljali. Poslednju obnovu je počeo knez Miloš u oslobodjenoj Srbiji. Manastir je čuvao velike dragocenosti u svojoj riznici: povelju kneza Lazara, povelju patrijarha srpskog Spiridona, barjak cara Dušana, čašu kneza Lazara sa ugraviranim inicijalima. Mnoge legende vezane su za ovaj manastir. Po obilasku manastirskog kompleksa put nastavljamo do vrela Mlave - zaštićenog kao hidrološki spomenik prve kategorije. Smešten u prirodnom amfitetaru, prečnika oko 25m, sa smaragdno zelenom bojom vode koja je posledica okolne vegetacije i velike dubine, lepota ovog vrela nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U dogovoreno vreme u odnosu na informacije vodiča povratak u banju Ždrelo po ostatak grupe i nastavak putovanja do Beograda. Predviđen dolazak u večernjim satima.
 • NACIN PLACANJA:

  • prilikom rezervacije 50% od ukupnog iznosa, ostatak do pune cene najkasnije 10 dana pred početak putovanja ili u 2 jednake mesečne rate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije. Promotivna cena je za rezervacije i uplate u celosti. Broj mesta po promo ceni je ograničen. Ne postoji mogućnost plaćanja putem potvrde o zamenskom putovanju.
 • POPUSTI I DOPLATE :

  • SOPSTVENI PREVOZ: Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz. POPUSTI za decu: Deca do 12 godina ostvaruju popust od 10% na cenu aranžmana, imaju mesto u autobusu i smestaj u zajedničkom ležaju. DOPLATA za 1/1 sobu iznosi 1.500 dinara za ceo period boravka. DOPLATE: Prva promena po već zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora već podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova.
 • NAPOMENE :

  • NAPOMENE: U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, ulaznica u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. VAŽNO: Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja... ne rade. Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Napomena za raspored sedenja: Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog i na njega nije moguće uticati.
 • VAZNO:

  • Ovaj program putovanja sačinjen je na osnovu uslova koji su na snazi u trenutku objavljivanja, što znači da, usled okolnosti koje su uzrokovane epidemijom ili pandemijom Covid -19, ili iz drugih objektivnih razloga, može doći do promena, na koje organizator putovanja ne može uticati, a koje se tiču raspoloživosti smeštajnih kapaciteta,nacina usluzivanja obroka, odsustva pojedinih sadrzaja u hotelu, važećih pravila za pojedine vrste prevoza i sl. što molimo da imate u vidu. U slučaju napred navedenog, organizator putovanja zadržava pravo promene smeštajnog kapaciteta na licu mesta, u okviru uslova predvidjenih Zakonom.Imajući uvidu specifičnost novonastale situacije usled pandemije Covid -19, obaveza je putnika da se precizno upozna sa zdravstvenim i svim drugim propisanim uslovima, koji su važeći u periodu realizacije putovanja, kako u RS tako i u tranzitnim i odredišnim destinacijama, te da te uslove striktno poštuje, kao i da sledi propisana pravila ponašanja i uputstva nadležnih u svim segmentima putovanja. Organizator putovanja nema bilo kakvih ingerencija niti mogućnosti da predvidjena pravila i uslove menja, niti da svoje putnike amnestira od eventualnih posledica kršenja obvezujućih normi. Obaveza je putnika da poseduju u toku putovanja masku i rukavice. S obzirom na novonastalu situaciju, kao i na mogućnost nastupanja nepredvidjenih situacije,i u toku putovanja, organizator putovanja ne može garantovati predvidjenu satnicu dolaska na destinaciju i povratka, te iz istih razloga zadržava pravo promene rute putovanja, kao i pravo promene redosleda odvijanja pojedinih sadržaja iz programa putovanja. U zavisnosti od trenutne situacije, i radi potpune i bezbedne realizacije programa, sa tim u vezi molimo da putnici imaju razumevanja i za eventualna kašnjenja, na koja organizator putovanja u datoj situaciji, nije u mogućnosti da utiče.
 • OPIS SMESTAJA:

  • Ruc ŽDRELO - hotel se nalazi na samom ulazu u Gornjačku klisuru. U sastavu hotela nalazi se etno restoran, aqua park, spa & wellness centar . Sve sobe su isključivo dvokrevetne, opremljene TWC-om, TV-om, mini barom, telefonom i sve su nepušačke. Korišćenje termalnih bazena i spa centra (sauna, tropske kiše i slana soba) je uključeno u cenu. Korišćenje wellness centra, kao i hotelskih bade mantila - uz doplatu na licu mesta. Prilikom odjave iz hotela - razdužuju se i hotelski peškiri i bade mantil. Ukoliko gost želi tog dana da produži korišćenje bazena može da koristi isključivo svoje peškire i bade mantil. Usluga: noćenje s doručkom /doručak – meni/. www.ruczdrelo.rs
 • ...

  • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja agencije Argus Tours. ARANŽMAN JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 19 PUTNIKA. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo putnike da 48 sati pred put pozovu agenciju radi potvrde mesta i vremena polaska. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije ARGUS TOURS.

Vrh stranice