KRIT / HANJA 2023 (9, 11 ili 12 dana)   (Avion)

Ostrvo dugih peščanih plaža, mesto rodjenja bogova, bogate istorije i kolevka Minojske civilizacije...

KRIT je najveće grčko ostvo i peto po veličini u Mediteranu, posle Sicilije, Sardinije, Korzike i Kipra. Nalazi se na raskrsnici tri mora Egejskog, Libijskog i Jonskog. Površina ostrva iznosi 8264km kvadratna i deli se na četiri regije: Hanja, Retimno, Heraklion i Agios Nikolaos. Svaka regija se razlikuje i poseduje drugačije uvale, izlete i plaže.

HANJA- Nekada glavni grad ostrva, a danas je drugi po veličini grad na ostrvu sa 150,000 stanovnika. Iz ove regije može se lako stići do atraktivnih plaža Elafonisi i Gramvusa. Hanja je grad sa bogatom istorijom, kojim dominira venecijanski zamak -Kasteli. U samoj luci dominira venecijanski svetionik koji predstavlja simbol ovog zaliva u Egejskom moru.

RETIMNO- se nalazi na oko 80 km zapadno od Herakliona. Datira još iz rimskog perioda da bi kasnija vladavina Mletačke republike ostavila privlačnu arhitekturu da danas u njoj uživaju mnogobrojni turisti. Retimno je i univerzitetski centar uskih primorskih ulica u centru,  punih barova i kafića. Čuveni stari grad u Retimnu je prepoznatljiv po uskim ulicama punih zanatskih radnji. Grad je u blizini većini poznatih plaža ostrva kao i organizovanih izleta pa je time idealan odabir kako za porodice sa decom tako i za putnike mlađe generacije.

HERAKLION- glavni grad ostrva, takodje i kulturno ekonomski centar ostrva. Gradom dominira prelepa stara luka i tvrdjava. Aerodrom Nikos Kazantsakis se nalazi na samom ulazu u grad. Kao i svaki glavni grad ostrva, Heraklion posaduje obilje taverni, kafića, butika, klubova ali i muzeja i galerija.

HERSONISSOS - Hersonisos se nalazi na oko 28 km istočno od Herakliona, glavnog grada Krita. Ranije malo ribarsko selo danas je jedna od najpopularnijih destinacija na Kritu poznata po gradskim peščanim plažama,  restoranima, tavernama i noćnom životu.

AGIOS NIKOLAOS- krajnji istok ostrva Krit. Malo ribarsko selo sa jezerom u centru mesta. Prelepe peščane plaže i skrivene uvale na samo par minuta od centra mesta. Romantično mesto koje je poznato po svom miru i tradiciji. U blizini je najpoznatijih izleta i plaža na ostrvu.

 

Cenovnik

Podaci za prikaz nisu detektovani

Napomene

  • Uključeno u cenu

    • Avio prevoz - na relaciji Beograd – Krit – Beograd, grupne autobuske transfere: aerodrom – hotel – aerodrom, smeštaj u odabranom tipu sobe, 8,10 ili 11 noćenja u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge, usluge predstavnika agencije za vreme boravka na destinaciji, troškove organizacije putovanja i avio takse, koje na na dan objavljivanja programa iznose ukupno 59.36€ (25.06 € takse aerodroma Nikola Tesla , 12.30€ taksa aerodroma na Kritu ) i YQ / YR taksu (aviokompanijska doplata za gorivo) koja prema obaveštenju Aegean-a trenutno iznosi 22 € - tako da ukupan iznos taksi iznosi 59.36 € na dan objavljivanja programa. Takse su podložne promenama, a visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta, u odnosu na ugovorenu. Tačan iznos doplata za gorivo će biti poznat najkasnije 5 dana pred polazak, a o čemu će putnici tada biti i obavešteni. Deca od 0 do 2 godine plaćaju 25 € .
  • Nije uključeno u cenu

    • Međunarodno putno osiguranje, kao i druge vrste osiguranja, troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – inopartnerskom agencijom, boravišnu taksu koju plaćaju na licu mesta, usluge koje nisu predviđene programom, individualne troškove, ekstra hotelske troškove.

Vrh stranice